Зеленський привітав США з Днем ветеранів та пригадав американських героїв українського походження

 

Президент України Володимир Зеленський привітав американський народ з національним святом – Днем ветеранів, і згадав про знаменитих американських ветеранів українського походження.

Про це йдеться в повідомленні глави української держави в його телеграм-каналі в середу, 11 листопада.

“Сьогоднішній день знаменує собою день данини пам’яті і поваги воїнам нашого стратегічного партнера і союзника – Сполучених Штатів. Американці українського походження з честю і гідністю служили в лавах Збройних сил США. Великі американські герої, такі як сержант Майкл Стренк, морський піхотинець США, чия команда встановила легендарний прапор на чорних пісках Іводзіми”, – написав президент.

За його словами, не менш значущі і американці українського походження, удостоєні найвищої нагороди Збройних сил США за доблесть – Почесної медалі.

“Ці легендарні українські американські вояки: Ніколас Міньо, Джон Дутко і Ніколас Ореско служать живим свідченням американських цінностей. Інший приклад тихого, самовідданого служіння – це Роман Купчинський, людина, яка тихо увійшла в історію. Хочу привітати Американську організацію ветеранів, українських американських ветеранів. Сьогодні, в День ветеранів Америки, українські американські ветерани трепетно зберігають українську культуру і бойовий дух козацтва. Дякую за вашу постійну підтримку України в ці важкі часи. Слава Україні! Боже, бережи Америку!”, – підкреслив глава держави.

Читайте також:
Американський морпіх служить у роті глибинної розвідки ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна