У Миколаєві завершили ремонт десантного корабля “Юрій Олефіренко”

 

На Миколаївському суднобудівному заводі, що входить до складу ДК “Укроборонпром” завершили ремонт десантного корабля “Юрій Олефіренко”.

Найближчим часом очікується спуск корабля на воду, передає у вівторок, 10 листопада, АрміяInform.

Ремонтні роботи виконували понад сотня працівників суднобудівного підприємства.

Зокрема, згідно з планом ремонту корабля, здійснено роботи з відновлення корпусу, обшивки та цистерн, проведено малярні роботи, перевірку газоходу та гвинто-рульового комплексу тощо.

За словами головного спеціаліста з суднобудування та морської техніки “Укроборонпрому” Ярослава Коваленка, усі роботи було виконано повністю та у визначений термін.

“Під час ремонту було виявлено додатковий обсяг робіт, що представники заводу здійснили у визначений термін. Найближчими днями буде проведена комплексна перевірка корабля, після чого разом із представниками ВМС ЗС України проведемо процес приймання-передачі. Корабель готовий на 100% до виконання за призначенням. Тому, після того як командир підпише акт приймання корабля, він знову пройде через розведені мости міста корабелів до пункту постійної дислокації”, – зазначив Коваленко.

Сам процес спуску на воду відбуватиметься в три етапи.

“Спочатку корабель повинен лише торкнутися води, потім заглиблення відбувається ще на метр, а далі вже повне занурення підводної частини корабля до моменту його підйому з кіль-блоків. Після кожного етапу корабель оглядають екіпаж, представники заводу, під водою працюють водолази. Все це робиться для виключення виникнення різних позаштатних ситуацій. І коли вже буде підтверджено, що корабель зійшов та нічого не заважає гвинтам, тоді вже за справу беруться буксири”, – сказав військовий представник, капітан 2 рангу Олександр Савенко.

Раніше ДП “Миколаївський суднобудівний завод” вже виконав роботи щодо ремонту протидиверсійного катера “Гола Пристань” та малого броньованого артилерійського катера “Бердянськ”.

Читайте також:
Львівський бронетанковий завод модернізував найбільшу партію пожежних танків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна