Україна запропонує створити п’яту підгрупу в ТКГ, – Арестович

 

На засіданні Тристоронньої контактної групи цього тижня можуть запропонувати створення п’ятої підгрупи щодо врегулювання ситуації на українсько-російському кордоні, якщо росіяни не “влаштують демарш”.

Про це в понеділок, 9 листопада, в коментарі УНН розповів речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

“Ми подивимось, чи згодні вони взагалі працювати по нашому плану і до якої ступені глибини, тому що зараз зарано казати — якщо вони влаштують демарш або щось на зразок того, то про яке створення п’ятої підгрупи можна вести мову”, — сказав Арестович, відповідаючи на питання журналіста про те, чи запропонує українська сторона створення нової підгрупи на засіданні цього тижня.

На уточнююче питання щодо того, чи є умови для “демаршу”, співрозмовник зазначив, що вірить у бажання РФ завершити війну на сході нашої країни.

“Ми скоріш розглядаємо їх (Росії — ред.) бажання закінчити війну на Донбасі. За деякими ознаками ми бачимо, що вони вже не тягнуть, насамперед економічно і політично. Вони хотіли б піти. Тут питання — дати їм можливість зберегти обличчя, так званий “золотий міст”, тому що вони ж не можуть піти в такому наративі що “ми програли спільному тиску України і ОБСЄ”. Вони мають бути мудрими, для власного народу і міжнародного співтовариства, які спільно вирішили питання, попіклувались про жителів Донбасу, припинили війну. Наш план дає їм таку можливість”, — сказав він.

Додамо, що наразі в ТКГ є чотири підгрупи: з безпекових, соціально-економічних, гуманітарних та політичних питань.

Читайте також:
Економічно Росія вже не справляється з окупованим Донбасом, – Резніков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна