Сепаратисти ОРДЛО назвали одностороннє відкриття КПВВ “провокацією України”

 

Російські окупанти заявили, що не відновлюватимуть роботу всіх КПВВ на лінії розмежування на Донбасі через “провокацїї України”.

Про це в понеділок, 10 листопада, передає інформагентство сепаратистів “ДАН”.

Як повідомили в так званому “міжвідомчому оперативному штабі з попередження завезення і поширення нової коронавірусної інфекції, викликаної 2019-nCoV”, окупанти “не будуть відновлювати роботу всіх КПВВ на лінії розмежування, пропуск громадян відбуватиметься тільки через КПВВ “Оленівка” (“Новотроїцьке”).

Одностороннє відкриття Україною КПВВ у “штабі” назвали “провокаціями” та “нехтуванням життям і здоров’ям громадян”.

“9 листопада в Україні вступило в дію нове розподілення регіонів за зонами карантину. В небезпечну зону потрапили міста Донецької області: Вугледар, Краматорськ, Новогродівка, Слов’янськ та Слов’янський район. Причиною перерозподілу зон стало неконтрольоване поширення коронавірусу”, – заявили представники російської окупаційної адміністрації і додали, що “незважаючи на те, Київ відкриває всі КПВВ на лінії розмежування”.

“Рух по контрольних пунктах в’їзду і виїзду “Горлівка – Майорське”, “Олександрівка – Мар’їнка” і “Октябрь” (Верхньошироківське) – Гнутове” через загрозу завезення коронавірусної інфекції призупинено”, – зазначили окупанти.

Також представниця бойовиків “ЛНР” Ольга Кобцева 9 листопада заявила, що Україна “намагається дискредитувати весь процес переговорів”, коли відкриває нові та нявні КПВВ на лінії розмежування.

“Україна намагається дискредитувати весь переговорний процес, “керівництво республіки”, і показати всьому світові, що вона – хороша, зробила все, щоби відкрити КПВВ, а такі-сякі “республіки” не це не пішли”, – сказала Кобцева в ефірі радіо сепаратистів “Вести плюс Луганск”.

Нагадаємо, Україна відкриває сервісні центри на двох нових КПВВ та очікувала виконання зобов’язань РФ.

Раніше в уряді заявили, що 10 листопада готові відкрити нові контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування у Золотому та Щасті Луганської області. 

Читайте також:
РФ зірвала відкриття КПВВ на Донбасі, – делегація України в ТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна