У Харкові обстріляли консульство Азербайджану

доповнено

У ніч на 7 листопада, на тлі війни між Азербайджаном і Вірменією, невідомі обстріляли вхід до приміщення почесного консульства Азербайджанської Республіки в Харкові.

Про це почесне консульство повідомило на своєму сайті.

“Сьогодні близько 2 години 30 хвилин ночі (з 6-го на 7 листопада) було обстріляно приміщення Почесного консульства Азербайджанської Республіки в м. Харків за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 7”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що було вчинено шість пострілів. Пробиті вікно і вхідні двері, про що свідчать поширені фото.

“Оскільки вночі в офісі нікого не було, постраждалих немає. Камери відеоспостереження зафіксували двох молодих людей зі зброєю в руках, яка нагадує пістолет із глушником”, – зазначили в дипустанові.

“Порушено кримінальну справу. Поліцейські Київського мікрорайону міста Харкова ведуть розслідування”, – додали в консульстві.

Фото: http://azconsulate.com.ua/

Фото: ГУ Нацполіції Харківської області

У поліції Харкова підтвердили факт обстрілу дипустанови.

“7 листопада близько 02:30 від оператора служби “102” надійшло повідомлення про спрацювання сигналізації в установі по вулиці Ярослава Мудрого. На місце виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група районної поліції. В ході огляду поліцейські виявили та вилучили дві гільзи та три залишки металу”, – інформує відділ комунікації ГУ Нацполіції Харківської області.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

На даний час поліцейські вживають заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

За розпорядженням керівництва ГУНП будівлі як почесного консульства Азербайджанської Республіки в м. Харкові, так і почесного консульства Республіки Вірменія в місті взяті поліцією під цілодобову охорону.

Як відомо, на тлі загострення військового конфлікту навколо Нагірного Карабаху останніми днями вже траплялися прояви конфлікту вірмен та азербайджанців в інших країнах.

Читайте також:
Азербайджан показав знищення вірменських гаубиць і взявся оцінювати завдану шкоду в Нагірному Карабаху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна