Радіодиктант національної єдності писатимуть також представники діаспори та харківський спецінтернат незрячих дітей

 

В ефірі “Суспільної студії” на телеканалі UA:Перший відбудеться ювілейний XX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності-2020.
До його написання долучаться представники діаспори та харківський спецінтернат незрячих дітей.

Трансляція розпочнеться о 9:05 в понеділок, 9 листопада.

У студії працюватимуть ведуча “Суспільної студії” Інна Москвіна та ведучий UA: Українське радіо Роман Коляда, котрі розкажуть історію радіодиктанту та головні нововведення цього року.

До розмови з ведучими долучаться гості, які допоможуть глядачам налаштуватися на написання диктанту. Ведучі разом із гостями також писатимуть радіодиктант у прямому ефірі, передає “Суспільне”.

Текст радіодиктанту в студії зачитає відома акторка Римма Зюбіна. Цьогорічний текст створив письменник і видавець Іван Малкович, а науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Координатор проєкту — Дмитро Хоркін.

Уже традиційно в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського облаштували місце для написання радіодиктанту, куди запросили багато відомих українських діячів та зірок:

  • Катерину Павленко та Тараса Шевченка з гурту Go_A;
  • Івана Леньо (“Kozak System”);
  • Марка Галаневича (“ДахаБраха”);
  • акторів Ахтема Сеітаблаєва, Сергія Калантая, Геннадія Попенка;
  • акторку Наталію Сумську, учасника Дитячого Євробачення-2020 від України Олександра Балабанова та багато інших.

Наживо з бібліотеки журналісти розкажуть та покажуть, як пишуть диктант відомі українці.

“Двадцятий ювілейний диктант має бути особливим — ми хочемо показати багаторічну історію радіодиктанту з допомогою людей, які вже зробили написання власною традицією. Про це розкажуть і писатимуть із нами в прямому ефірі українці з усієї країни, в Об’єднаних Арабських Еміратах, Лівані, Німеччині, Словаччині, Австралії — навіть у Канаді, де на цей час буде друга ночі! Заряджаюся їхнім ентузіазмом і сподіваюся, що ті, хто побачить цей проєкт уперше, залишаться з нами на довгі роки”, – каже координаторка телеверсії проєкту платформи телебачення, виконавча продюсерка “Суспільної студії” Олександра Очман.

До написання Радіодиктанту долучиться харківський спецінтернат незрячих дітей. У прямому увімкненні глядачі побачать, як діти готуються до написання диктанту.

Також “Суспільна студія” покаже, як пишуть диктант українські громади в Німеччині, Чехії, Словаччині та інших країнах світу, а також у різних регіонах України.

Після написання диктанту ведучі Інна Москвіна та Роман Коляда поспілкуються з українськими зірками, які пишуть диктант удома, та дізнаються їхні враження від події.

Читайте також:
У шведському місті в школах вивчатимуть українську мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна