Латвія запровадила надзвичайну ситуацію через COVID-19

 

Латвія запровадила надзвичайну ситуацію та посилила карантин на наступні три тижні для стримання епідемії COVID-19.

Про це в п’ятницю, 6 листопада, інформує “Європейська правда” з  посиланням на Delfi.

Надзвичайну ситуацію оголосили на період з 9 листопада до 6 грудня.

На цей період забороняються всі масові заходи у приміщеннях. Водночас, заходи надворі, у тому числі демонстрації та пікети, під заборону не потрапили.

На приватних заходах дозволено збиратися групами з не більш ніж десять осіб та не більш ніж двох домогосподарств. Останнє правило не поширюється на похорони, але там кількість учасників також не повинна перевищувати десятьох.

Закриваються усі розважальні заклади – бари, нічні клуби, ковзанки, аквапарки, дитячі кімнати тощо.

У ТРЦ більшості магазинів доведеться закритися – крім продуктових магазинів, аптек, оптик, книгарень та преси, магазинів, що торгують гігієнічними й господарськими товарами та зоотоварами.

Доведеться повністю закритися салонам краси й тату-салонам. Перукарні зможуть працювати за попереднім записом.

Ресторани й бари зможуть продавати їжу тільки на винос – за винятком закладів, які забезпечують харчування в аеропорту і на робочих місцях.

Дитсадки залишаться відкритими. Школярі 1-6 класів продовжать навчання у класах, решта та університети перейдуть на дистанційне навчання, крім деяких практичних занять. При цьому, не заборонені індивідуальні заняття з майстрами чи репетиторами.

Виставкові центри, заклади культури, спортзали та релігійні установи мають бути зачинені з 20:00 до 06:00. При цьому у музеях та виставкових центрах забороняються культурні заходи та екскурсії для груп, якщо це не члени одного домогосподарства. У залах може одночасно перебувати не більше відвідувачів, ніж 50% їхньої місткості.

Спортивні заходи та змагання забороняються – окрім вищого професійного спорту. Ці заходи мають проходити без глядачів.

Спортивні змагання дозволені за участі максимум 10 гравців, але роздягальнями користуватися заборонено. У спортзалах та фітнес-центрах будуть дозволені тільки індивідуальні тренування, із розрахунку 10 квадратних метрів на кожного клієнта.

За порушення фізичних осіб можуть карати штрафами у розмірі до 2 тисяч євро, юридичних осіб – від 140 до 5000 євро.

За останню добу у Латвії виявили 357 нових заражень коронавірусом. Це найвищий в країні показник за час епідемії COVID-19.

Читайте також:
У Латвії радіо оштрафували через інтерв’ю з Жириновським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна