У мережу “злили” персональні дані близько 500 УБД, поліція почала слідство

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом оприлюднення в інтернеті персональних даних 500 учасників бойових дій на сході країни.

Про це в четвер, 5 листопада, повідомили на офіційній сторінці офісу омбудсмена України у фейсбуці.

Зазначається, що в мережі оприлюднили заяви близько 500 учасників бойових дій про надання їм земельних ділянок у місті Дубно.

Йдеться про дати народження, адреси місця проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків, реквізити паспорта, номер телефону.

“За фактом оприлюднення персональних даних Дубенським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 182 Кримінального кодексу України “Порушення недоторканності приватного життя” для перевірки щодо законності зберігання, використання, поширення конфіденційної інформації про особу”, – повідомили в офісі омбудсмена.

Читайте також:
Масовий витік персональних даних у Telegram: поліція відкрила справу, “Дія” відхрестилася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна