Теракт у Відні: поліція затримала вихідців із Росії

 

Серед затриманих у справі про теракт у Відні є громадяни Російської Федерації та інших країн.

Про це в середу, 4 листопада, повідомив керівник поліції австрійської столиці Герхард Пюрстль, передає Die Presse.

“Деякі з 14 арештованих (за підозрою в причетності до терористичної організації, – “Н”) мають громадянство інших країн, серед яких Бангладеш, Македонія, Туреччина та Росія“, – сказав начальник віденської поліції.

Міністр внутрішніх справ країни Австрії Карл Негаммер додав, що всі затримані у справі про теракт мають міграційне минуле, деякі не є громадянами Австрії.

Негаммер також повідомив, що терорист Фейзулай Куйтім, який убив чотирьох і поранив 22 людей у Відні, діяв тоді самостійно.

Нагадаємо, напади з вогнепальною зброєю у Відні відбулися ввечері 2 листопада на вулиці Зайтенштеттенґассе неподалік від синагоги. Між нападником та поліцією спалахнула перестрілка, внаслідок якої один поліцейський був серйозно поранений, вночі його прооперували. Після того напади відбулися у інших місцях в центрі австрійської столиці. Всього повідомлялося про шість точок збройного нападу.

Поліція переконана, що нападник був прибічником терористичної організації “Ісламська держава”, але не може стверджувати, чи він діяв наодинці.
До розшуку залучили близько тисячі силовиків, свою допомогу запропонували і сусідні країни. Чеська поліція заявила, що проводить вибіркові перевірки на кордоні з Австрією.

Вранці 3 листопада поліція Відня повідомила, що внаслідок нападу загинули четверо мирних мешканців, п’ятий загиблий – сам злочинець.

Читайте також:
Віденський терорист хотів воювати на боці ІДІЛ в Сирії та має за це судимість, – поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна