Військового РФ засудили до умовного терміну за смерть двох десантників у Криму

 

Кримський гарнізонний військовий суд виніс вирок російському військовослужбовцю і визнав його винним у загибелі двох десантників у Криму.

Суд призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно, повідомили в пресслужбі суду в четвер, 5 листопада.

“Судом встановлено, що П., будучи посадовою особою, в червні 2019 року при підготовці і в період проведення десантування військовослужбовців, порушив вимоги чинного законодавства щодо забезпечення безпеки військової служби у ЗС Росії, не забезпечив особовий склад, який виконував стрибки з парашутом, авіаційними рятувальними жилетами і не проконтролював готовність до роботи рятувального поста на водоймі. У результаті вказаної злочинної недбалості підсудного П. двоє військовослужбовців загинули на місці в результаті утоплення”, – йдеться у повідомленні.

За даними суду, вирок не набув законної чинності і може бути оскаржений.

Як інформувала “Новинарня“, в тимчасово окупованому Росією Криму в ході виконання планових навчально-тренувальних стрибків загинули двоє російських десантників.

Читайте також: 
InformNapalm встановили ще 13 російських морпіхів, які захоплювали Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна