Посол Британії відвідала КПВВ на адмінмежі з Кримом. ВІДЕО

 

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонз та постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич із робочим візитом відвідали адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом.

Про дипломатичний візит повідомили в пресцентрі Державної прикордонної служби України в четвер, 5 листопада.

Зазначається, що делегація побувала у контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Каланчак” та “Чаплинка”. Гості ознайомились з порядком здійснення пропускних операцій через адмінмежу, інфраструктурою КПВВ та умовами служби прикордонників.

“Персонал у КПВВ на межі з Кримом працює дуже професійно, але є розуміння, що тут не має бути цих КПВВ”, – сказала Сіммонз.

Вона висловила сподівання, що Україна в найближчому майбутньому поверне свої території та запевнила, що Велика Британія допоможе Україні.

Візит британського дипломата відбувся на запрошення постійного представника президента України в АР Крим Антона Кориневича.

“Кожен візит на адміністративний кордон між Херсонською областю і тимчасово окупованою територією АР Крим для нас є особливим. Це не тільки важливий стратегічний об’єкт, де здійснюється пропуск наших громадян, а й місце, де кримчан зустрічає український прапор і де наочно можна простежити зміну державного підходу в турботі про власних громадян, які стали заручниками окупації. Особливо така увага важлива зараз, коли в Криму назріває гуманітарна криза через пандемію COVID-19”, – цитує Кориневича пресслужба представництва.

Читайте також:
“Рожеві озера – колючі дроти”: як десантники ЗСУ стережуть “нуль” на Кримському напрямку. ВЕЛИКИЙ РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна