На півдні України воїни ЗСУ тренуються облаштовувати мінно-вибухові загородження. ВІДЕО

 

В інженерно-саперних підрозділах, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних cил України та несуть бойову службу поблизу узбережжя Чорного та Азовського морів, тривають практичні тренування з облаштування мінно-вибухових загороджень.

Про це в четвер, 5 листопада, інформує пресслужба Командування ОС ЗСУ.

На суходолі українські військовослужбовці проводять тренування з нарощування інженерних загороджень мінними загороджувачами ПМЗ-4п та ГМЗ-3, а на десантно-доступних ділянках морського узбережжя — плаваючими транспортерами ПТС-2.

“Рубежі мінування на ймовірних напрямках дій противника значно ускладнюють його просування у глибину оборони наших військ”, – зазначає командувач об’єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Також він додав, що поєднання заздалегідь підготовлених оборонних укріплень з системою інженерних загороджень та системою багато ешелонованого вогневого ураження, значно сковує дії противника та завдає йому значних втрат.

“Постійні тренування інженерно-саперних підрозділів та рухомих загонів загороджень, як морських, так і тих, що діють на суходолі, гарантують своєчасне виконання завдань стосовно обмеження мобільності ворожих сил та засобів”, – наголосив генерал Наєв.

Як інформувала “Новинарня“, у штабі ООС назвали чисельність окупаційних військ РФ на Донбасі.

Читайте також:
Після окупації Криму російський видобуток риби в Чорному морі зріс від 4 до 20 разів, – аналітики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна