Львівський бронетанковий завод модернізував найбільшу партію пожежних танків

 

Львівський бронетанковий завод завершив капітальний ремонт і модернізацію близько півтора десятка пожежних танків ГПМ-54 для Збройних сил України.

Від 1991 року це найбільша партія, яку відремонтувало державне підприємство, повідомила пресслужба концерну “Укроборонпром” в середу, 4 листопада.

Щоби відновити пожежні бронемашини, які складалися здебільшого з радянських або російських деталей, на заводі повністю переробили конструкторську та технологічну документацію.

“На підставі спільного рішення з Міністерством оборони України, ми розпочали цей довготривалий та трудомісткий процес разом із Конструкторсько-технологічним центром озброєння ЗСУ ще у 2018 році. Менше ніж за рік було допрацьовано технологічну та конструкторську документацію для проведення капітального ремонту і модернізації пожежних машин та запущено процес виробництва”, – розповів директор Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук.

Під час ремонту бронемашини зазнали суттєвих конструктивних змін, зокрема на них встановили нове гідравлічне обладнання європейського виробництва.

Окрім того, протягом 2019-2020 років виїзні бригади львівського заводу відновили у місцях дислокації військ ще понад десяток таких пожежних машин.

Гусенична пожежна машина ГПМ-54 – це основний пожежний танк Збройних сил України. Його використовують на складах зброї та боєприпасів для гасіння пожеж різних класів складності, де доступ іншої техніки є неможливим. Машина ГПМ-54 створена на базі радянського танка Т-55, вона здатна гасити пожежу водою з відстані 60 метрів та розчищати проходи для іншої пожежної техніки.

Державне підприємство “Львівський бронетанковий завод” – єдине в Україні підприємство, яке виготовляє та ремонтує пожежні танки.

Читайте також:
Укроборонпром представив нову розробку – cтанцію перешкод засобам радіозв’язку “Мандат”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна