Кількість постраждалих унаслідок теракту у Відні зросла до 22 людей

 

Кількість поранених внаслідок теракту в столиці Австрії зросла до 22. За підозрою у причетності до нападу затримали вже 14 осіб.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Карл Нехаммер вдень у вівторок, 3 листопада, інформує Kurier.

За його словами, внаслідок теракту отримали поранення й госпіталізовані 22 осіб, у тому числі один правоохоронець.

Мер Відня Міхаель Гайпль зазначив, що десятьох постраждалих вже виписали з лікарні. Троє з госпіталізованих – у критичному стані.

Поліція провела вже 18 обшуків у Відні та Нижній Австрії і затримала загалом 14 осіб за підозрою у причетності до нападу, адже вони були близькими знайомими екстреміста Фейзулая Куйтіма. У будинку нападника виявили боєприпаси.

Міністр Нехаммер зазначив, що в Куйтіма було подвійне громадянство – Австрії та Північної Македонії.

Нагадаємо, напади з вогнепальною зброєю у Відні відбулися ввечері 2 листопада на вулиці Зайтенштеттенґассе неподалік від синагоги. Між нападником та поліцією спалахнула перестрілка, внаслідок якої один поліцейський був серйозно поранений, вночі його прооперували. Після того напади відбулися у інших місцях в центрі австрійської столиці. Всього повідомлялося про шість точок збройного нападу.

Поліція переконана, що нападник був прибічником терористичної організації “Ісламська держава”, але не може стверджувати, чи він діяв наодинці.
До розшуку залучили близько тисячі силовиків, свою допомогу запропонували і сусідні країни. Чеська поліція заявила, що проводить вибіркові перевірки на кордоні з Австрією.

Вранці 3 листопада поліція Відня повідомила, що внаслідок нападу загинули четверо мирних жителів, п’ятий загиблий – сам злочинець.

Читайте також:
Віденський терорист хотів воювати на боці ІДІЛ в Сирії та має за це судимість, – поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна