П’яна ДТП в медакадемії: обвинувальний акт щодо майора Холодного пішов до суду

 

До Шевченківського районного суду міста Києва скеровано обвинувальний акт щодо майора медичної служби, якого підозрюють у вчиненні каліцтв курсанток військової медичної академії.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

У ході досудового розслідування встановлено, що 25 серпня співробітник військової медичної академії (майор Володимир Холодний) у дворі медакадемії керував автомобілем марки Toyota Prius у стані алкогольного сп’яніння (понад 2 проміле) та здійснив наїзд на трьох курсанток. Бампер фактично відрізав дівчатам ноги, притиснувши до бокової частини сходів ґанку.

Винуватця ДТП затримали, повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, та застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція ч. 2 ст. 286 ККУ передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, в однієї з дівчат діагностували неповний травматичний відрив обох нижніх кінцівок на рівні нижньої третини гомілок, у другої – неповне травматичне відчленування правої гомілки на рівні середньої третини, третя дівчина дістала відкритий перелом правої стопи та відкритий перелом обох кісток лівої гомілки. У результаті двом дівчатам ампутували по одній нозі.

Одну з постраждалих 6 жовтня відправили на реабілітацію до Німеччини. Дівчині ампутували одну ногу, за другу борються німецькі лікарі.

Читайте більше про цю історію:
“Скалічені мрії”. Курсантки військової медакадемії після ДТП з п’яним майором борються за відновлення і правосуддя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна