Разумков у Німеччині заявив про зрив бойовиками “режиму тиші” на Донбасі

 

“Режим тиші” на Донбасі було встановлено з 27 липня, проте, на жаль, 30 жовтня він був порушений бойовиками, в результаті чого загинули двоє українських військовослужбовців.

Про це заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у Берліні на зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, інформує пресслужба ВР.

Зазначається, що спікер парламенту висловив вдячність Німеччині за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і сталу позицію в рамках “нормандського формату”.

“Ми позитивно оцінюємо докладені німецькою стороною зусилля для його поновлення та функціонування”, – підкреслив Дмитро Разумков.

Він зазначив, що для України важлива співпраця в рамках ОБСЄ, і ключовим інструментом у розпорядженні ОБСЄ й надалі є Спеціальна моніторингова місія (СММ). За словами Разумкова, Україна потребує більшої присутності СММ на неконтрольованій частині Донбасу.

Під час зустрічі Разумкова й Мааса також обговорювалося питання щодо анексії Криму та порушення окупантами міжнародного гуманітарного права на півострові.

Дмитро Разумков окремо подякував Гайко Маасу за підтримку федеральним урядом Німеччини надання Північноатлантичним альянсом Україні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. А також відзначив вагому допомогу Німеччини нашій державі на шляху впровадження необхідних реформ у багатьох сферах.

Також голова Верховної Ради України під час візиту до Німеччини провів зустріч із президентом Бундестагу Вольфганґом Шойбле.

Разумков “зазначив, що, Україна зробить усе від неї залежне для повернення кордонів нашої держави до міжнародно визнаних, і додав, що не менш важливим залишається питання щодо майбутньої інтеграції тимчасово окупованих територій до України”.

Зі свого боку глава Бундестагу запевнив, що Німеччина продовжуватиме санкційну політику до тих пір, поки Росія не виконає взяті на себе зобов’язання у рамках Мінських домовленостей.

Крім того, у ході зустрічі обговорювалися питання безпекової ситуації в регіоні та виклики, перед якими опинилася Україна, зокрема, й ситуація у Білорусі. Голова парламенту зазначив, що Україна поділяє занепокоєння ЄС та інших демократичних країн, а також їхні оцінки щодо перебігу президентських виборів у Білорусі.

Також під час зустрічі сторони обговорили шляхи взаємодії Бундестагу та Верховної Ради в умовах пандемії.

Крім того, Разумков у рамках візиту до Берліна зустрівся з головою комітету Бундестагу з питань ЄС Гюнтером Кріхбаумом, із головою німецько-української парламентської групи Омідом Нуріпуром та її членами тощо.

“Україна розраховує на підтримку депутатами Бундестагу євроінтеграційних прагнень нашої держави”, – ідеться в повідомленні пресслужби ВР.

Читайте також:
Разумков підписав постанову про створення Нацштабу з протидії біологічним загрозам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна