Після обстрілу Водяного українська сторона ініціює екстрене засідання безпекової групи ТКГ, – Арестович

 

Українська сторона в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі заявляє, що “за допомогою координаційних механізмів” припинила обстріли українських позицій біля Водяного Донецької області.
Також Україна ініціювала екстрене засідання робочої групи ТКГ з безпеки

Про це в п’ятницю, 30 листопада, повідомив радник з питань інформаційної політики української делегації у ТКГ Олексій Арестович. 

“Представники незаконних збройних формувань учора відкрили прицільний вогонь по позиціях українських військ у районі Водяного. У результаті таких дій поранено одного і вбито двох наших військових. Крім того, на півночі від Золотого-4 противник за допомогою безпілотника скинув гранату ВОГ-25 на наші позиції, через що один український військовий отримав множинні поранення”, – цитує Арестовича пресцентр ОПУ.

За його словами, зранку у п’ятницю, 30 жовтня, бойовики продовжили прицільні обстріли в районі населеного пункту Водяне.

“Представники української делегації у робочій групі з питань безпеки ТКГ кваліфікують це як інцидент, який, по-перше, призвів до трагічних наслідків, а по-друге, як такий, що має ознаки свідомої ескалації конфлікту та направлений на цілеспрямований зрив домовленостей про сталий режим припинення вогню, який триває з 27 липня”, – зазначив радник української делегації в ТКГ.

У зв’язку з цим, як повідомив Олексій Арестович, українська сторона задіяла координаційні механізми в межах Тристоронньої контактної групи з ОБСЄ та російською стороною та з їхньою допомогою припинила обстріли.

“Також ми зараз ініціювали екстрене засідання робочої групи з безпеки й чекаємо на відповідь від російської сторони та від ОБСЄ”, – наголосив Арестович.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 30 жовтня пресцентр штабу Об’єднаних сил повідомляв, що ситуація в районі проведення ООС загострилася: опівночі противник, застосовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, двічі відкривав прицільний вогонь по позиціях ЗС України неподалік Водяного (Волноваський район Донецької області). Внаслідок ворожого вогню два українських військовослужбовці отримали поранення, несумісні з життям.
На вогневі провокації противника підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну відповідь, змусивши російсько-окупаційні війська повернутись до “режиму тиші”.
Про підступні дії російсько-окупаційних військ негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Читайте також:
Внаслідок обстрілу під Водяним загинули морські піхотинці Володимир Бондарюк і Михайло Старостін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна