Меджліс ініціює збір допомоги хворим в окупованому Криму, – Чубаров

 

В окупованому Криму лікарів змушують приховувати справжні причини смерті пацієнтів, щоби вони вказували замість COVID-19 супутні захворювання.

Про це в четвер, 29 жовтня, в програмі “Насправді: Крим” на телеканалі “ДОМ” заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Хочу сказати, що катастрофічна ситуація з поширенням коронавірусу в Криму стала предметом обговорення на виконавчому комітеті Всесвітнього конгресу кримських татар і Меджлісу кримськотатарського народу. Ми провели кілька онлайн-зустрічей з діаспорою і з Кримом. Так народилося рішення про те, щоб організувати збір ресурсів, у тому числі ліків для допомогти найбільш нужденним, хворим людям у Криму. І ми визначили кримськотатарську громадську організацію “Кримська сім’я” – це та організація, яка модерує на материковій Україні ці дії”, – розповів Чубаров.

Він повідомив, що рівень інфікування коронавірусом у Криму досяг такої межі, коли професійних лікарів уже не вистачає.

“Дуже багато людей змушені лікуватися вдома. Часто літнім відмовляють у госпіталізації. Лікарі в Криму отримали сувору настанову, щоб у разі смерті вказувати ту супутню хворобу, яка викликана захворюванням на коронавірус. І в аптеках Криму зникли найбільш затребувані ліки… Чому Російська Федерація як держава, що окупує Крим, з цим не справляється? А вона і не збиралася з цим справлятися”, – наголосив глава Меджлісу.

Натомість, за його словами, окупаційна влада дуже добре вирішує проблеми хворих чиновників.

“Ви знаєте, що так званий “віцепрем’єр” Романовська, коли захворіла, її вивезли одразу за межі Криму. Так само Ковітіді, так званий “сенатор”, лікується в Москві. Так званий “мер” міста Ялти – Імгрунт помер власне на території самої Росії. Тобто своїх людей вони рятують. Всі інші люди, громадяни України, які живуть на території окупованого Криму, для Росії не є об’єктом особливої ​​уваги”, – зазначив лідер кримських татар.

Чубаров впевнений, що Російська Федерація дбає лише про здоров’я військовослужбовців, прокурорів, суддів. Тобто тих, хто забезпечує окупацію Криму.

“Держава, яка окупувала Крим, робить все для того, щоб на окупованій території були забезпечені інтереси тільки тієї невеликої частини населення, яка працює на цю державу. Решта має померти, ослабнути, виїхати – це справа самих людей. Така позиція Москви – столиці держави, яка окупувала Крим”, – підсумував Чубаров.

Читайте також:
Після окупації Криму російський видобуток риби в Чорному морі зріс від 4 до 20 разів, – аналітики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна