В Україну незаконно ввезли три зенітно-ракетні комплекси С-125, – спецслужба

 

Служба безпеки України звітує, що викрила схему незаконного ввезення до нашої країни трьох зенітно-ракетних комплексів С-125 радянського виробництва на понад 110 мільйонів гривень.

Про це в середу, 28 жовтня, інформує пресцентр СБ.

За попередніми даними слідства, представники вітчизняного комерційного підприємства у сфері оборонної промисловості організували протиправну схему імпорту озброєння без сплати обов’язкових платежів до держбюджету.

Фото: пресцентр СБУ

“Фігуранти незаконно застосували преференцію нібито ввезення продукції для Збройних сил України. Для цього вони внесли недостовірні відомості до митної декларації під час митного оформлення товару. Також для незаконного переправлення продукції через державний кордон ділки використовували реквізити афілійованої компанії з ознаками фіктивності, зареєстрованої в одній з європейських країн”, – інформують на Володимирській, 33.

Фото: пресцентр СБУ

Оборудка з митним оформленням завдала збитків держбюджету на понад 20 мільйонів гривень.

“Ці зенітно-ракетні комплекси до українського війська не потрапили. Фігуранти складували їх на території однієї з логістичних баз підприємства у Київській області. За попередньою інформацією, частину незаконно ввезеного озброєння було реекспортовано за кордон”, – додають в СБУ.

Кримінальне провадження розпочали слідчі Головного слідчого управління СБУ за такими статтями ККУ:

  • ч. 2 ст. 201 (контрабанда);
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Триває досудове розслідування. На виявлені зразки озброєння накладено арешт.

Читайте також:
СБУ блокувала контрабанду до РФ запчастин до військових літаків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна