СБУ викрила завдання мільйонних збитків державі при будівництві “Борисполя”

 

Слідчі Служби безпеки України розкрили протиправний механізм, організований топменеджментом міжнародного аеропорту “Бориспіль” під час закупівлі послуг з капітального будівництва об’єктів транспортної інфраструктури.

Про це в четвер 22 жовтня, поінформував пресцентр СБУ.

“Під час виконання договірних зобов’язань з будівництва транспортних споруд представники генпідрядника вступили в змову з топменеджментом аеропорту. У 2017-2018 роках вони разом фальсифікували обсяги виконаних робіт і поставлених будівельних матеріалів”, – йдеться в повідомленні.

“Потім зловмисники провели безтоварні операції через низку комерційних структур, що мають ознаки фіктивності. Таким чином вони перевели в готівку майже 37 млн грн державних коштів і безпідставно сформували податковий кредит із ПДВ більш ніж на шість млн грн”, – заявили в СБУ.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 212 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, проведені обшуки в офісних і житлових приміщеннях фігурантів справи.

“Під час слідчих дій вилучили документацію та електронні носії, що містять інформацію про проведені незаконні операції. Також вилучили замітки та чернетки із записами, які підтверджують незаконних характер укладених угод”, – повідомили в пресцентрі.

Зазначимо, що в 2017-2018 роках генеральним директором “Борисполя” був нинішній керівник – Павло Рябікін. Його заступниками працювали Євген Дихне і фінансовий директор Кирило Звонарев.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ викрила розкрадання ₴37 млн при реконструкції аеропорту “Бориспіль”.

Читайте також:
Три українські аеропорти потрапили в список ризикових через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна