Поліція опрацьовує інформацію про можливий зрив опитування Зеленського на виборах, – Клименко

 

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявив про наявність інформації щодо можливих спроб зірвати анонсоване президентом Володимиром Зеленським всеукраїнське опитування 25 жовтня.

Про це Клименко сказав у середу, 21 жовтня, під час селекторної наради, повідомляє пресслужба МВС.

“Надходить інформація, що можливі спроби зриву опитування, яке буде проводитись одночасно з виборами. Тому ми маємо врахувати всі загрози та не допустити насильства до громадян, які будуть проводити і брати участь в опитуванні”, – сказав Клименко.

Крім того, керівник поліції звернув увагу поліцейських на чітку взаємодію з органами дільничних виборчих комісій для організації супроводження, охорони документації та подальшої охорони ДВК.

“Наголошую, що поліція лишається осторонь політичних процесів. Наша основна мета – забезпечити безпеку під час проведення виборів. Поліція не надає оцінку будь-яким політичним подіям, лише попереджає можливі провокації”, – сказав він.

Також Клименко підкреслив, що правоохоронці взяли під охорону 35 об’єктів, які виготовляють виборчу документацію.

Як інформувала “Новинарня“, 13 жовтня президент Володимир Зеленський у відеозверненні анонсував проведення у день місцевих виборів 25 жовтня “всенародного опитування“, на якому українцям запропонують дати відповідь на п’ять питань. Він їх озвучив почергово.

Проєкт курирує офіс президента. Згідно з анонсами, ідеться про те, що біля виборчих дільниць громадян чекатимуть “волонтери” з анкетами, схожими на бюлетені.

Перелік запитань виглядає так:

1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?
5. Чи підтримуєте ви право України на використання безпекових гарантій визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

За висновком експертів, цей проєкт має на меті підвищити явку прибічників Зеленського на вибори та поліпшити рейтинг його партії “Слуга народу”.

Досі не відомо, хто оплатить таке “опитування”. За деякими даними, це має бути якась громадська організація.

Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня, вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад, а також сільських, селищних та міських голів, які відбудуться вперше після скорочення кількості адміністративних районів.

Читайте також:
В’ятрович заявив у поліцію на опитування Зеленського

“Замах на конституційний лад”: ОП починає пояснювати, про що буде “опитування” 25 жовтня, опозиція вже закликає його зірват

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна