У Києві трьом чоловікам, які катували безпритульних, повідомили про підозру в убивстві

 

У Києві трьом чоловікам, затриманим у зв’язку з побиттям і катуванням безпритульних людей, повідомили про підозру в умисному вбивстві.

Про це в середу, 21 жовтня, інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Троє чоловіків віком від 20 до 42 років упродовж серпня-вересня 2020 року знущалися над безпритульними, які жили на території покинутої будівлі на вул. Обсерваторній у Шевченківському районі.

“Молодики розпилювали в обличчя потерпілим перцевий газ, після чого жорстоко били, а свої дії знімали на телефон та в подальшому викладали запис у телеграм-канал. Як встановило слідство, від вказаних нападів постраждало троє безпритульних людей”, – йдеться в овідомленні.

29 вересня зловмисників затримали, їм повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи (двом особам тримання під вартою, ще одному – домашній арешт).

Згодом під час розслідування та аналізу відеозаписів, вилучених з мобільних телефонів підозрюваних, слідчі поліції встановили причетність підозрюваних до ще одного злочину – умисного вбивства безпритульного чоловіка, тіло якого з ознаками удушення було знайдено 19 вересня на дитячому майданчику на вул. Трьохсвятительській у Києві.

“Чоловіки побачили у дитячій дерев’яній бесідці чоловіка, який видався їм безхатченком, підійшли до нього та почали бити його по голові. Після цього один із підозрюваних рукою обхопив шию потерпілого, позбавивши його можливості дихати. Інший підозрюваний при цьому записував злочин на мобільний телефон”, – зазначили у прокуратурі.

За результатами розслідування, 21 жовтня трьом особам повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 3 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 162 (незаконне проникнення до житла), ч. 1 ст. 353 (самовільне привласнення владних повноважень) КК України.

Щодо підозрюваного, який перебуває під домашнім арештом, вирішується питання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою. Досудове слідство триває.

За вчинене зловмисникам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Читайте також:
Вбивство працівниці посольства США у Києві розслідуватимуть правоохоронці двох країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна