У США утилізували дефектні російські апарати ШВЛ

 

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США утилізувало 45 російських апаратів штучної вентиляції легень, які навесні Росія передала Штатам.

Про це в понеділок, 19 жовтня, повідомив сайт BuzzFeed.

Йдеться про апарати, які в березні Росія надіслала в США на прохання президента США Дональда Трампа.

Тоді американська влада готувалась до великої хвилі тяжкохворих на коронавірус. У відповідь на цей запит Москва відправила 45 апаратів ШВЛ та інші медичні матеріали в ящиках з написом “З Росії з любов’ю”.

У квітні FEMA розподілила апарати по лікарням Нью-Йорка та Нью-Джерсі. Проте їх не застосовували у лікування пацієнтів через технічні проблеми, які почались одразу як техніку передали із РФ.

За даними FEMA, апарати утилізовані. Водночас, коли саме “російську допомогу” відправили на смітник невідомо, адже ще в травні у відомстві повідомляли про переміщення їх на склади через технічні проблеми.

Зокрема, використання російських апаратів вимагало спеціальних адаптерів, яких не було в лікарнях. А декілька моделей взагалі загорілись в російських лікарнях, після чого їх виробництво зупинили.

Зазначається, що виробник цієї техніки перебуває у санкційному списку США.

Читайте також:
У Варшаві COVID-шпиталь розгортають на стадіоні, де відкривали Євро-2012

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна