На Донбасі вже розміновано 35 тисяч гектарів землі, – Наєв

 

В ході розмінування територій Донецької та Луганської областей було очищено близько 35 тисяч гектарів, а також вилучено понад 450 тисяч мін та вибухонебезпечних пристроїв.

Про це у вівторок, 20 жовтня, під час панельної дискусії в ході V Міжнародної конференції з питань цивільно-військового співробітництва повідомив командувач об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

“Спільно з державними органами влади відновлено 1705 житлових будинків, 1754 кілометрів дорожньої інфраструктури, більш ніж у 50 населених пунктах відновлено мережі газо-, водо- та теплопостачання. Протягом 2019-2020 років мобільними військово-медичними бригадами було надано медичну допомогу понад 1 000 особам, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення”, – цитує Наєва його пресслужба.

За словами командувача, одним з пріоритетних напрямків діяльності Об’єднаних сил є збереження життя, захист прав і свобод громадян України. Це вимагає створення відповідних сприятливих умов та посилення гуманітарної допомоги найбільш незахищеним верствам населення.

Наєв нагадав, що з метою посилення гуманітарної допомоги мешканцям Донецької та Луганської областей було започатковано стратегічну ініціативу “Допомога Схід”.

Обсяги наданої допомоги медичним закладам та населенню на сьогодні перевищили показник у 19 мільйонів гривень.

Читайте також:
“HALO, міни!” Як міжнародна гуманітарна організація розміновує землю Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна