“Негативні наслідки для стабільності”: Кремль відреагував на створення нових баз ВМС на Чорному морі

 

У Кремлі важають, що створення Україною двох військово-морських баз для захисту Чорноморського регіону може негативно позначитися на атмосфері стабільності в цьому регіоні.

Про це у вівторок, 20 жовтня, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує агентство ТАСС.

“Безумовно, з урахуванням всіх наявних реалій це може мати досить негативні наслідки в цілому для атмосфери стабільності в Чорноморському регіоні. Потенційно така небезпека існує. Не маючи інформації (які це будуть бази – ред.), ми поки не можемо нічого чітко говорити. Ми не розуміємо, про які бази могла б йти мова, ми зможемо це проаналізувати, коли буде вся повнота інформації”, – сказав Пєсков.

Нагадаємо, що під час свого звернення до Верховної Ради 20 жовтня президент Володимир Зеленський сказав, що Україна починає будувати “дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону”.

Читайте також:
$1,6 млрд на вісім кораблів і дві бази: стали відомі деталі “морської” угоди Києва з Британією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна