“Всіх не засудиш”: у мережі запустили флешмоб на підтримку “справи Стуса”

 

Після рішення Дарницького районного суду Києва, який заборонив розповсюдження тиражу книги журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” без дозволу Віктора Медведчука, у мережі стартував флешмоб на підтримку і книги, і автора, й видавця.

Аби долучитися до флешмобу, варто розмістити на своїх сторінці фотографію книги, репостити фрагменти про роль Медведчука у справі Стуса та всіляко рекламувати це видання.

Хештеги – #ПідтримайСправуСтуса та #ВсіхНеЗасудиш. 

“Як працюють наші суди – ми знаємо. В кого більше грошей, той і виграв. А у Медведчука, як ми знаємо, їх дуже багато. Але, схоже, цей зрадник нічого не чув про ефект Стрейзанд. Отже, пропоную показати йому, що це таке. Рішення суду ще не остаточне. Буде апеляція. Пропоную також долучатися до флешмобу. Ми маємо зробити “Справу Василя Стуса” найбільш відомою книгою десятиліття, нехай путінські холуї утруться”, – написав активіст Єгор Фірсов у фейсбуці.

До флешмобу вже долучився журналіст Денис Казанський.

“Кум Путіна хоче, щоб інформація з книги про його злочини не розповсюджувалася. Що ж, давайте зробимо все, щоб про цю книгу та про “подвиги” лідера ОПЗЖ дізналася вся країна – від школяра з Краматорська до бабці з села Великі Кошарища”, – написав він.

“Стус житиме вічно! А Медведчук здохне і його роздеруть дикі собаки!”, – долучається до онлайн-акції журналістка Дар’я Бура.

Загалом з моменту оголошення акції пройшло трохи більше години, а до нього вже долучилися чимало українців.

Автор книги Вахтанг Кіпіані зауважив, що за годину книгу “Справа Василя Стуса” розкупили знов.

“Всі склади порожні – прювєт куму Путіна. Але новий наклад знову буде! Тому раджу робити замовлення або на сайті видавництва Vivat, або пишіть мені в месенджер. Ці замовлення будуть відправлені найперші. Ми подамо апеляцію на це ганебне рішення судді Заставенко. Її голос тремтів – соромно було, певно”, – написав на сторінці у фейсбуці журналіст.

Як інформувала “Новинарня“, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюдження тиражу книги журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” без дозволу Віктора Медведчука.
Суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність позивача.
Також з Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat стягнули 860 гривень на користь Віктора Медведчука.

Напередодні народний депутат від партії “Опозиційна платформа – За життя”, в минулому – призначений адвокат українського політв’язня Василя Стуса Віктор Медведчук подав в суд на журналіста і історика Вахтанга Кіпіані.

12 серпня 2020 року Кіпіані заявив, що звернувся до омбудсмена щодо позову Медведчука через книгу про Стуса

Читайте також:
“Суд на Стусом-2”: як Медведчук зробив рекламу книзі Вахтанга Кіпіані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна