На фронті за добу – три обстріли і два прольоти ворожих БПЛА

 

Упродовж минулої доби, 17 жовтня, збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили домовленості, що були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, зокрема вчинили три обстріли.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу Об’єднаних сил у неділю, 18 жовтня.

Режим припинення вогню російсько-окупаційні війська порушили поблизу населених пунктів Водяне, Авдіївка та Шуми.

“На цих ділянках зафіксовано поодинокі ворожі постріли із гранатометів різних систем. Неприцільні постріли не становили загрози життю і здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було”, – розповіла речниця ОС Маріамна Маркевич.

Окрім того, на Приазов’ї окупанти ще двічі порушили “мирні” домовленості. У районах Пищевика та Широкиного зафіксовано прольоти двох ворожих безпілотників типу “квадрокоптер”, із перетинами лінії розмежування. БПЛА противника були подавлені нашими засобами радіоелектронної боротьби, що унеможливило їх подальше застосування, зазначила речниця.

Від початку поточної доби, 18 жовтня, станом на 7:00, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається “тиша”.

“Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Українські захисники, перебуваючи у готовності до миттєвого реагування на будь-які дії противника, сумлінно виконують завдання за призначенням”, – ідеться у зведенні.

Читайте також:
У Сєвєродонецьку відкрили пам’ятник 73 загиблим на Донбасі військовим медикам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна