Зеленський нагородив Ердогана орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня

 

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває в Туреччині з робочим візитом, вручив президенту Турецької Республіки Реджепу Таїпу Ердогану орден князя Ярослава Мудрого І ступеня.

Про це в п’ятницю, 16 жовтня, повідомили в пресслужбі ОПУ.

“Відповідно до указу Президента України № 450/2020 “Про нагородження Р. Ердогана орденом князя Ярослава Мудрого”, президент Туреччини відзначений за визначний особистий внесок у зміцнення українсько-турецького міждержавного співробітництва, підтримку незалежності та територіальної цілісності України”, – йдеться в повідомленні.

Реджеп Таїп Ердоган подякував главі української держави за нагороду.

“Дякую від себе особисто й від імені мого народу за прекрасний жест у вигляді вручення мені державної нагороди”, – сказав президент Туреччини.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Зеленський перебуває з офіційним візитом у Турецькій Республіці.

Також у складі української делегації – віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, міністр оборони Андрій Таран, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка, заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джамілєв.

Також керівники провідних підприємств військово-промислового комплексу України: ПАТ “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв, ДП “Івченко-прогрес” Ігор Кравченко, ПАТ “ФЕД” Віктор Попов.

Читайте також:
Командувач ВМС Неїжпапа приїхав із робочим візитом до Туреччини: про що переговори

Зеленський в Туреччині зустрівся з Вселенським Патріархом. У планах – переговори з Ердоганом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна