На Одещині знешкодили дві авіабомби часів Другої світової

 

Неподалік с.Мар’янівка Овідіопольського району Одеської області під час проведення сільськогосподарських робіт тракторист виявив на землі предмети, схожі на артилерійські снаряди.

Про це в четвер, 15 жовтня, повідомили в преслужбі головного управління ДСНС в Одеській області.

Фахівці, які прибули на місце виклику, виявили в полі авіаційну бомбу ФАБ-100 і авіаційно-осколкову бомбу АО-10.

Ймовірно, що вони пролежали глибоко в землі ще з часів Другої світової війни. Після дощів і зсуву ґрунту боєприпаси потрапили під механічну борону трактора.

Такі боєприпаси вироблялися ще в 30-х роках минулого століття. Авіаційна фугасна бомба ФАБ-100 має велику вибухову силу і застосовувалася для знищення міцних бетонних укріплень і будівель. Авіаційна бомба АТ-10 менша за розмірами і також призначена для знищення різноманітних фортифікаційних споруд.

За оцінкою експертів-вибухотехніків, ці боєприпаси представляли серйозну небезпеку в разі їхнього спрацювання, тому рятувальники діяли дуже обережно.

Після візуального огляду боєприпасів ухвалили рішення вивезти їх,  щоби не наражати на небезпеку жителів довколишніх населених пунктів Мар’янівка та Новоградівка. Рятувальники знешкодили бомби на одному з полігонів, підірвавши їх у спеціальному місці.

Читайте також:
На Одещині за збут боєприпасів і вибухівки затримали військового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна