“Єдина жінка, яка очолює область”: Зеленський представив голову Чернігівської ОДА

 

Президент Володимир Зеленський представив нову керівницю Чернігівської обласної держадміністрації 29-річну Анну Коваленко.

Представлення відбулося в четвер, 15 жовтня, під час земельного форуму “Земля – народу” на Чернігівщині.

“Хочу представити вам нову очільницю Чернігівської обласної державної адміністрації. Вона буде єдиною в Україні жінкою, яка очолює область”, – цитує президента “Українська правда”.

За його словами, Коваленко – порядна, чесна і професійна людина. Зеленський вручив їй посвідчення.

Новоспечена очільниця ОДА відзначила, що стрімкий розвиток регіону можливий за міцної співпраці влади і бізнесу. Вона подякувала Зеленському за довіру.

Додамо, що Зеленський перебуває з робочою поїздкою в Чернігівській області. У програмі – участь в роботі земельного форуму “Земля – народу”.
Також президент огляне перебіг відновлення об’єктів у межах програми “Велике будівництво” в Чернігівській області та ознайомиться з культурною спадщиною регіону.

Напередодні, 28 вересня, Кабінет міністрів погодив кандидатуру Коваленко на посаду голови Чернігівської ОДА. 12 вересня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко подав заяву про відставку. Кабінет міністрів погодив його звільнення.

Нагадаємо, у вересні 2019 року президент Володимир Зеленський призначив заступницею керівника офісу президента Анну Коваленко. Згодом вона залишила цю посаду.

Із відкритих джерел відомо, що Коваленко була радницею трьох міністрів оборони та міністра інформаційної політики у 2014-2015 роках.

Вона голова всеукраїнської ГО “39 жіноча сотня Самооборони Майдану” і координаторка ГО “Антикорупційний рух України”, радниця голови держслужби спецзв’язку та захисту інформації.

Коваленко була консультанткою при комітеті Верховної Ради з питань безпеки і оборони.

У 2013 році здобула ступінь магістра театрознавства у Київському національному університеті театру кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

Прослухала курс “Військове командування та гуманітарне право” Женевського центру політики безпеки в Женеві. Аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю “Публічне управління”.

Дисертаційне дослідження на тему: “Демократичний цивільний контроль над розвідкою і контррозвідкою в Україні”. 

Діяльність Коваленко хронологічно у Вікіпедії описана так:

  • 12.2014 — 08.2015 — радниця Міністра інформаційної політики України Стеця Ю. Я.
  • 08.2015 — 10.2014 — радниця Міністра оборони України Полторака С. Т.
  • 06.2014 — 10.2014 — радниця Міністра оборони України Гелетея В. В.
  • 03.2014 — 06.2014 — радниця Міністра оборони України Коваля М. В.
  • 01.2014 до теперішнього часу — сотниця 39-ї сотні Самооборони Майдану (з 03.2014 Голова всеукраїнської ГО “39 жіноча сотня Самооборони Майдану”)
  • 07.2010 — 11.2010 — виконавча директорка ГО “Асоціація Європейських Журналістів. Українська секція”.
  • 03.2008 — 12.2013 — журналістка, авторка та ведуча програм (ТРК “Радіо ЕРА”, ТРК УкрлайфТВ, телеканал СТБ).
  • 1.2009 до теперішнього часу — заступниця директора зі зв’язків із громадськістю Видавничого дому «Антиквар». Організаторка культурних проектів в Україні, Франції та Португалії.

Наказом Міністра внутрішніх справ України була нагороджена бойовою зброєю — пістолетом “Форт-17”.

Читайте також:
На Чернігівщині СБУ затримала злочинну групу, що створила фейкову міськраду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна