Зеленський підтвердив зустріч із представниками МІ-6 під час візиту до Британії

 

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час зустрічі з представниками Секретної служби розвідки в межах його нещодавнього візиту до Великої Британії обговорювалася проблема дезінформації та фейкових новин.

Про це він сказав у вівторок, 13 жовтня, відповідаючи на запитання представників ЗМІ під час робочої поїздки на Одещину.

“У нас була зустріч в офісі МI-6. На жаль, не всю інформацію я можу говорити. Тобто це державницькі справи. Я прочитав про те, що пишуть про склад цієї зустрічі. По-перше, там був інший склад на цій зустрічі”, – цитує Зеленського його пресслужба.

Також, за його словами, питання, яке, за версією деяких українських ЗМІ, начебто порушувалося на цій зустрічі, насправді взагалі не розглядалося.

“Зі всього обсягу питань із нашої довгої двогодинної зустрічі більшість становила інформація про допомогу й захист нашого суверенітету й територіальної цілісності. Деталі я не можу розповсюджувати”, – зазначив президент України.

Глава держави повідомив, що одна з тем, які обговорювалися на зустрічі, стосувалася протидії дезінформації та фейковим новинам.

“Якраз вони сказали, що у нас велика проблема з тим, що ЗМІ фінансуються не тільки українцями. Що в Україні, на жаль, багато з тих телеканалів, які ми з вами знаємо, фінансуються різними групами”, – розповів Глава держави.

Він наголосив, що питання захисту свободи та захисту інформації є надзвичайно важливими для безпеки держави, тому актуальним є створення незалежних ЗМІ.

Володимир Зеленський висловив сподівання, що журналісти берегтимуть свій авторитет та, незважаючи на те, хто є власником того чи іншого ЗМІ, перевірятимуть інформацію.

“Мені здається, що головний зміст цієї професії – перевіряти інформацію й вільно оприлюднювати. І це правильно. Що стосується незалежних ЗМІ, я впевнений, що у нас багато незалежних журналістів. І ми завжди будемо підтримувати їхню свободу”, – підсумував президент.

Як інформувала “Новинарня“, у вівторок, 12 жовтня, видання “Дзеркало тижня” з посиланням на власні джерела повідомило, що президент Зеленський у Лондоні провів закриту зустріч із новим головою Секретної розвідувальної служби МЗС Великої Британії Річардом Муром, на якій ішлося зокрема про оточення українського лідера.
Сама зустріч із головою МІ-6 говорить про високий ступінь інтересу Вайтхоллу до України та її президента, адже керівник британської розвідки не часто зустрічається з лідерами інших держав на своїй території, зазначило видання.

Кадровий розвідник і дипломат Річард Мур має підтримку серед оточення Джонсона – зокрема, Девіда Фроста, який очолював переговори щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу, і члена парламенту Майкла Гоува.

Читайте також:
СБУ закрила в’їзд в Україну 83 росіянам, висланим зі США й Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна