Пацієнтам з підозрою на COVID-19 безкоштовно робитимуть рентген і томографію

 

Пацієнти з підозрою на COVID-19 можуть безкоштовно зробити комп’ютерну томографію і рентген, послуги увійшли до так званого “ковідного пакету”.

Про це в середу, 14 жовтня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, щоби безкоштовно зробити комп’ютерну томографію чи рентген, при собі потрібно мати направлення від сімейного лікаря.

Якщо за надання таких послуг у пацієнта вимагатимуть гроші, то потрібно звернутися до контакт-центру Національної служби здоров’я за номером 1677 та залишити скаргу або зробити це на сайті МОЗ у розділі “Громадянам”.

Як відомо, “ковідний пакет” – це безкоштовні медичні послуги для пацієнтів із підозрою на COVID-19. У ньому передбачені кошти на лікування недужих, діагностику та виплату зарплати лікарям. Також за ці кошти лікарні можуть придбати ліки та матеріали для лікування хворих.

До такого пакету ходить, зокрема, первинний огляд пацієнта, тестування на коронавірус, аналізи, киснева підтримка, підключення пацієнтів до апаратів ШВЛ та ЕКМО, проведення консультацій лікарями інших спеціальностей тощо.

Читайте також:
В Україні за добу зафіксували понад 5,5 тисяч нових інфікованих COVID-19

Кабмін продовжує адаптивний карантин до кінця року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна