На затопленому теплоході в Криму знайшли останки радянських солдатів

 

На затопленому біля берегів Криму в 1942 році теплоході “Жан Жорес” знайшли останки бійців Червоної армії.

Про це у вівторок, 13 жовтня, повідомила пресслужба управління російського МНС у тимчасово окупованому Криму, передає видання “Крим.Реалії”.

Так, група водолазів-піротехніків витягла з-під ящиків із патронами останки членів екіпажу зі зброєю, особистими речами та елементами обмундирування, знайдені в розломі 4-го трюму під час ґрунтових робіт.

“Усі знайдені останки в спеціальному контейнері були підняті на пірс. За допомогою спеціального банера з анатомічно точним зображенням людського скелета було визначено, що останки належать двом бійцям Червоної армії”, – йдеться у повідомленні.

Рятувальники розповіли, що в подальшому останки будуть поховані в Братській Могилі Феодосії в День пам’яті бійців, які загинули в Керченсько-Феодосійській десантній операції, що проходила з 26 грудня 1941 року до 2 січня 1942 року.

Раніше стало відомо, що біля берегів Феодосії сапери розміновують затоплене в 1942 році судно “Жан Жорес”.
Пізніше повідомлялося, що в Криму знищили понад 60 тисяч вибухонебезпечних предметів, знайдених на судні.

Нагадаємо, в роки Другої світової війни біля берегів феодосійської бухти затонув радянський вантажний теплохід “Жан Жорес”, що здійснював транспортні перевезення під час Керченсько-Феодосійської десантної операції.
4 січня 1942 зазнав атак авіації противника та отримав великі пошкодження.

Команді “Жан Жорес” вдалося відремонтувати судно і взяти курс на Феодосію. Однак буквально за декілька днів корабель підірвався на магнітній міні. Після довгої боротьби за життя під обстрілами противника, було ухвалено рішення затопити корабель.

Читайте також:
Тіла семи загиблих американських моряків знайдені в затоплених відсіках “Фіцджеральда”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна