Майор ЗСУ не взяв хабар за контрабанду цигарок в ОРДЛО, а ділків здав у СБУ

 

Служба безпеки України затримала у Донецькій області двох ділків на пропозиції хабара командиру військового підрозділу за нелегальне переправлення підакцизних товарів через лінію розмежування.

Про це в понеділок, 12 жовтня, повідомив пресцентр СБУ.

За попередніми даними слідства, двоє мешканців Авдіївки налагодили незаконне переміщення оптових партій тютюнових виробів з тимчасово непідконтрольної території. Вони перевозили товар на власному транспорті поза встановленими пунктами пропуску.

“Під час чергової спроби перевезти цигарки через лінію розмежування фігуранти намагалися передати 15 тисяч гривень командиру підрозділу Збройних сил України. За цю суму вони хотіли “вмовити” майора не перешкоджати їх нелегальному бізнесу”, – йдеться в повідомленні.

Після отримання “пропозиції” військовий одразу звернувся до СБУ.

Правоохоронці затримали обох ділків поблизу Авдіївки при передачі всієї суми хабара.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру і обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження за ч. 3. ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ блокувала контрабанду наркотиків з України в ОРДО через Росію.

Читайте також:
На кордоні з Росією службовий собака ДПСУ виявив в авто контрабандну зброю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна