Єврокомісія підписала угоду на поставку першого препарату від COVID-19

 

Європейська комісія підписала контракт із американським виробником ліків Gilead на поставку до пів мільйона курсів лікування ремдесивіром із можливістю збільшити постачання вдвічі.

Про це в четвер, 8 жовтня, інформує пресслужба Єврокомісії.

У спільних закупівлях беруть участь 36 країн, які підписали Угоду про спільні закупівлі, включаючи всі країни ЄС, країни Європейського економічного простору, Великобританію, а також шість країн-кандидатів і потенційних кандидатів (Албанія, Республіка Північна Македонія, Чорногорія, Сербія, Косово та Боснія).

Всі країни-учасниці тепер можуть розміщувати замовлення на закупівлю Veklury (ремдесивіра) безпосередньо. Зараз Veklury є єдиними ліками з умовною реєстраційною ліцензією в ЄС для лікування пацієнтів з COVID-19, які потребують кисню.

“Сьогодні ми забезпечуємо доступ до ремдесивіру для лікування до 500 000 нужденних пацієнтів. За допомогою наших спільних закупівель ЄС ми даємо країнам Європи можливість об’єднати зусилля і отримати доступ до життєво важливого обладнання та ліків”, – сказала єврокомісарка з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес.

Підписання цього рамкового контракту про спільні закупівлі слідує за контрактом Комісії з Gilead на забезпечення 33 380 курсів лікування препаратом Veklury, які з серпня були розподілені по ЄС і Великобританії. Цей контракт був профінансований з Інструменту надзвичайної підтримки Комісії (ESI) на загальну суму 70 мільйонів євро.

Нагадаємо, український уряд а початку вересня виділив кошти на централізовану закупівлю лікарського препарату “Ремдесивір”, який використовується при лікуванні хворих на COVID-19.

Як інформувала “Новинарня“, у серпні Європейська комісія уклала першу угоду про закупівлю 300 млн доз вакцини від коронавірусу від компанії AstraZeneca.
На початку липня Єврокомісія дозволила продаж першого препарату для лікування COVID-19.

Читайте також:
Зеленський дав зрозуміти, що не прийме російську вакцину від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна