Під Рязанню продовжують горіти склади боєприпасів, але інтенсивність вибухів зменшилася

 

Міністерство оборони Росії перекинуло додаткові сили на гасіння пожежі на складі боєприпасів у Рязанській області.
Інтенсивність розриву снарядів знизилася до одного вибуху в 15-25 хвилин.

Про це вранці в четвер, 8 жовтня, повідомляє “РИА Новости” з посиланням на оборонне відомство РФ.

Зниження інтенсивності розривів свідчить про знищення основних груп боєприпасів в епіцентрі пожежі, зазначено в заяві оборонного відомства.
Відзначається, що найближчим часом фахівці зможуть почати локалізацію вогнищ пожежі на території складу боєприпасів.

На ліквідацію загоряння додатково направлено близько 130 військових і понад 60 одиниць військової і спеціальної техніки, зазначено в повідомленні.

Крім того, до моніторингу ситуації залучено чотири розрахунки безпілотників.

У Рязанській області Росії тим часом запроваджено режим надзвичайної ситуації, заявив глава регіону Микола Любимов.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею про порушення правил поводження зі зброєю за фактом пожежі на складі боєприпасів.

Під час пожежі зазнали травм щонайменше шестеро людей. За повідомленнями медиків, двоє з них шпиталізовані у важкому стані та стані середньої тяжкості.

Вогонь знищив в одному з прилеглих селищ два десятки будинків. Зросла і кількість евакуйованих. До тимчасових притулків були змушені переїхати 2300 людей.

У російському міністерстві оборони стверджують, що пожежа почалася із займання трави. Згодом полум’я перекинулося на склад. Утім, загасити його власними силами військові не змогли, на місці продовжують лунати вибухи.

Як інформувала “Новинарня“, 7 жовтня сховище снарядів загорілося на території розформованої ракетно-артилерійської частини, що у Скопинському районі Рязанської області РФ.

Читайте також:
У Ялті загорівся військовий санаторій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна