На Луганщині ліквідували вісім із десяти основних осередків лісових пожеж

 

В Луганській області станом на ранок вівторка, 6 жовтня, із десяти основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності ліквідовано вісім, ще два локалізували.

Про це інформує пресслужба ДСНС.

Найскладніша ситуація – вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти.

“Основні зусилля ДСНС були направлені на захист населених пунктів, польового артилерійського складу ЗСУ поблизу с. Боровеньки та газорозподільчої станції на околиці с. Олександрівка. Завдяки комплексному застосуванню наземних сил та авіації не допущено розповсюдження вогню до населених пунктів, потреби в евакуації не було”, – уточнили у відомстві.

За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить понад 20 тис. га.

До гасіння залучено важку інженерну техніку ЗСУ та пожежний потяг. Авіацією ДСНС протягом доби 5 жовтня на території Луганської області здійснили 97 скидів (320 тонн води).

Від початку гасіння пожеж – 588 скидів (1 тис. 906 тонн води).

Як інформувала “Новинарня“, 30 вересня та 1 жовтня на території Луганської повторно спалахнули пожежі на семи осередках. Горять очерети, суха трава, ліс, вогонь перекидається на будівлі в селах.
На КПВВ “Станиця Луганська” вогонь знищив модуль пункту допомоги.
Загалом на цих пожежах загинули 11 осіб, травмовані – 19.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила понад десяток кримінальних проваджень.
В офісі генпрокурора опрацьовують чотири версії виникнення пожеж: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області; умисний підпал; самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов та необережне поводження з вогнем.
Штаб ООС заявляв про навмисні підпали та обстріли трасуючими кулями з боку окупантів. Українські військові зняли відео, як бойовики підпалюють траву біля позицій ЗСУ на Луганщині.
Військовослужбовці Збройних сил України беруть участь у локалізації осередків пожеж та надають допомогу місцевим громадам, які найбільше її потребують.

Читайте також:
Пожежі на Луганщині не дісталися складів боєприпасів, – ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна