ООС: ворог вчинив п’ять обстрілів за добу із гранатометів та стрілецької зброї

 

Минулої доби, 3 жовтня, у смугах відповідальності підрозділів Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська п’ять разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні в неділю, 4 жовтня.

“Стрілецьку зброю противник застосовував у районі населеного пункту Майорськ, гранатомети різних систем – неподалік Причепилівки та Новоселівки Другої. На ділянках поблизу населених пунктів Водяне та Мар’їнка противник вів вогонь зі стрілецької зброї та протитанкового ручного гранатомета”, – ідеться у зведенні.

“Бойових втрат і поранень унаслідок ворожих пострілів серед особового складу Об’єднаних сил не було. На вогневі провокації ворога наші захисники зброю у відповідь не застосовували”, – розповіла речниця пресцентру штабу ОС Ярослава Зоріна.

Від початку поточної доби, 4 жовтня (станом на 7:00), у районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

“У районі проведення операції ситуація залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил, дотримуючись досягнутих домовленостей, продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням”, – сказано у зведенні.

Також Зоріна зазначила, що військовослужбовці Збройних сил продовжують локалізувати осередки пожеж на Луганщині та надавати допомогу місцевим громадам, котрі найбільше її потребують. Так, учора наші захисники працювали в населеному пункті Воронове, де внаслідок пожеж зруйновані будинки, пошкоджені водогін, електромережі, газопровід та об’єкти інфраструктури.

Крім того, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил відновлюють житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Упродовж минулої доби вони відремонтували 10 будинків, на шести об’єктах роботи тривають. Окрім того, саперами ДСНС розміновано більш ніж 4 гектари території у прифронтовому районі та передано на знищення 64 знайдених вибухонебезпечних предмети.

Читайте також:
Танкіст Богдан Пантюшенко, який 5 років пробув у полоні, повернувся у свій підрозділ на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна