На Луганщині ліквідували один з осередків пожеж, ще п’ять – локалізували

 

На Луганщині ліквідували одну з пожеж, яка спалахнула 30 вересня, а ще п’ять осередків – локалізували.

Про це повідомила пресслужба головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Луганській області у ранковому зведенні в неділю, 4 жовтня.

“О 19 год. 30 хв. 3 жовтня пожежу очерету та сухої рослинності поблизу населених пунктів Піщане, Нижньотепле та Артема Станично-Луганського району ліквідовано. Станом на 7 год. 4 жовтня продовжується гасіння 6 основних осередків, з яких 5 осередків локалізовано”, – сказано в повідомленні.

За попередніми оцінками, орієнтовна площа пройденої вогнем території становить понад 20 тис. га.

Авіація ДСНС протягом 3 жовтня виконала 162 скиди води – 504 тонни. З початку гасіння пожеж на Луганщині здійснено вже 345 скиди, обсягом 1 тис. 150 тонн.

Під час ліквідації лісових пожеж знайдено тіла 11 загиблих. Травмовано 18 осіб, у тому числі три співробітники ДСНС.

Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб.

Для гасіння залучено близько 2500 осіб та понад 210 одиниць техніки, з них від ДСНС – 700 людей особового складу та 120 одиниць техніки, зокрема три літаки Ан-32П та два вертольоти Мі-8.

“Роботи проводяться у цілодобовому режимі. Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації”, – зазначили в ДСНС.

Як інформувала “Новинарня“, 30 вересня та 1 жовтня на території Луганської повторно спалахнули пожежі на семи осередках. Горять очерети, суха трава, ліс, вогонь перекидається на будівлі в селах. Найскладніша ситуація – вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони пожеж потрапило 32 населених пункти. На КПВВ “Станиця Луганська” вогонь знищив модуль пункту допомоги.
Загалом на цих пожежах загинули 11 осіб, травмовані – 18.
Імовірно, йдеться про навмисні підпали та обстріли трасуючими кулями з боку окупантів. Українські військові зняли відео, як бойовики підпалюють траву біля позицій ЗСУ на Луганщині.
Військовослужбовці Збройних сил України беруть участь у локалізації осередків пожеж та надають допомогу місцевим громадам, які найбільше її потребують.

Читайте також:
На Луганщині знайшли останки чотирьох людей, яких вважали безвісти зниклими на пожежах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна