За меморандумом з МВФ: ДПСУ утворила відокремлені територіальні органи

 

Державна податкова служба України утворила територіальні органи як відокремлені підрозділи, що є структурним “маяком” меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ.

Відповідний наказ підписав голова ДПСУ Олексій Любченко та погодив міністр фінансів Сергій Марченко.

“Забезпечення функціонування ДПС у форматі єдиної юридичної особи є­ однією з пріоритетних задач, визначених для ДПС низкою рішень Уряду та структурним маяком Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ”, – зазначив Любченко.

Надалі Державна податкова служба буде функціонувати як єдина юридична особа, що складається з центрального апарату та територіальних органів, утворених як її відокремлені підрозділи (без статусу юридичних осіб), передає “Економічна правда“.

У податковій повідомляють, що такі зміни сприятимуть посиленню інституційної спроможності ДПС, уникненню дублювання функцій і процедур у ДПС, мінімізації корупції та покращенню надання послуг платникам податків.

До кінця року будуть реалізовані заключні кроки щодо забезпечення функціонування ДПС як єдиної юридичної особи.

Читайте також:
До президентства Трамп роками не платив податки, – NYT

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна