Внаслідок лісових пожеж КПВВ “Станиця Луганська” призупиняв роботу

оновлено

Контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” тимчасово призупиняв роботу через поширення пожеж поблизу дороги, якою люди перетинають це КПВВ на Луганщині.

Про це в четвер, 1 жовтня, інформує пресслужба Станично-Луганської районної державної адміністрації.

“Додаткова інформація станом на 11:00. Пожежа в районі КПВВ “Станиця Луганська” розповсюдилась до автошляху, яким люди перетинають КПВВ, поблизу дороги розпочалась детонація вибухових пристроїв, у зв’язку з цим, на певний час припинено роботу цього пункту в’їзду-виїзду, – йдеться в повідомленні.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко водночас зауважив, що рішення про закриття КПВВ може ухвалити лише командувач Операції об’єднаних сил і лише за наявності загрози цьому напрямку.

“КПВВ може бути закритий за рішенням командувача ООС. Ми постійно відстежуємо ситуацію разом із іншими взаємодіючими структурами, щоб чітко розуміти поширення пожеж, особливо у напрямку КПВВ “Станиця Луганська”. У разі, якщо буде якась загроза, лише тоді може бути закрито цей напрямок”, – сказав Демченко у коментарі “Інтерфакс-Україна”.

За словами речника ДПСУ, станом на полудень 1 жовтня контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” продовжує роботу.

Як писала “Новинарня“, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникли масштабні лісові пожежі (шість великих осередків). Станом на ранок 1 жовтня, п’ятеро людей загинули, ще десятеро – госпіталізовані. Близько 120 осіб евакуювали.
Найбільш складна ситуація – від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.
Орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить близько 9,3 тис. гектарів. До гасіння залучили понад 1200 людей на більше 200 одиниць техніки.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

У пресцентрі штабу ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями російських окупантів із застосуванням трасуючих куль.

Читайте також:
Шмигаль: Гроші на подолання наслідків пожеж на Луганщині виділять з резервного фонду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна