За весь час пандемії COVID-19 у світі кількість померлих перевищила мільйон

 

Станом на ранок вівторка, 29 вересня, в світі підтвердилися 33 млн 282 969 випадків зараження COVID-19, водночас 1 млн 867 людей померли від наслідків цієї хвороби.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані інфографіки Університету Джона Хопкінса.

Найбільше випадків хвороби зафіксовано в США – 7 млн 148 009. На другому місці Індія – 6 074 702, на третьому – Бразилія – 4 745 464; четверте місце – у Росії (1 154 299), п’яте – в Колумбії (818 203).

Водночас 23 млн 066 203 пацієнти по всьому світу змогли вилікуватися від коронавірусу.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш назвав “жахливою віхою” мільйон смертей від коронавірусної хвороби COVID-19 й закликав кожного зробити свій внесок у подолання кризи.

“Світ досяг жахливої віхи: пандемія COVID-19 забрала життя мільйона людей”, – зазначив генсек у відеозверненні, опублікованому у вівторок, 29 вересня.

Він наголосив, що це не просто цифра, мова йде про життя чиїхось матерів, батьків, братів, сестер, друзів та колег.

Генсек ООН заявив, що людство може подолати випробування, що випало на його долю, але має вчитися на своїх помилках.

“Ми можемо подолати це випробування, але ми повинні вчитися на своїх помилках. Важливе відповідальне лідерство. Важлива наука. Важлива співпраця“, – наголосив він.

Гутерріш закликав усіх дотримуватися необхідних заходів безпеки (носити маски, дотримуватися дистанції, мити руки), щоб зробити свій внесок у порятунок життів людей.

Сьогодні Україна посідає 25 місце в світі за кількістю виявлених випадків – між Ізраїлем і Канадою.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: понад 3600 нових хворих за добу і рекорд одужань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна