Уряд змінив правила в’їзду в Україну іноземців на період карантину

 

Кабмін у понеділок, 28 вересня, змінив правила в’їзду в Україну іноземців на час карантину.

Сьогодні іноземцям для в’їзду необхідний страховий поліс, а тих, хто прибув із країн зі значним поширенням коронавірусу відправлятимуть на самоізоляцію, повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Проте із нових правил є винятки.

Іноземців, які мають намір в’їхати в Україну, уряд зобов’язав мати страховий поліс, виданий або українською страховою компанією, або закордонною, яка має представництво в Україні чи договірні відносини з українською страховою компанією.

Страхова компанія повинна покривати витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, а поліс повинен діяти весь часовий період перебування іноземця в Україні.

Під цю вимогу не підпадають іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, біженці та прохачі притулку, працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їхніх сімей, військові збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру”, які беруть участь у заходах із підготовки підрозділів Збройних сил.

За новими правилами, самоізоляції підлягають іноземці, які прибули з держав або є громадянами держав зі значним поширенням коронавірусу. Але якщо вони не перебували на території таких держав упродовж двох тижнів, то від самоізоляції вони звільняються.

Однак ця норма не поширюється на дітей віком до 12 років, на тих, хто прибуває на навчання, на дипломатів і на іноземців, які перебувають в Україні транзитом, а також на тих, хто має негативний результат лабораторного тесту на коронавірус, отриманий максимум за дві доби до в’їзду в Україну.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: понад 3600 нових хворих за добу і рекорд одужань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна