Французький телеканал вкотре позначив Крим як територію Росії

 

Французький телеканал ARTE в інфографіці про міжнародно-правову ситуацію щодо Автономної Республіки Крим показав окупований український півострів як частину території РФ.

Про це йдеться у щотижневому випуску Le Dessous des cartes (“З відкритими картами”) телеканалу ARTE, присвяченому геополітичній ситуації навколо Чорного і Азовського морів, а також щодо окупованого Росією Криму, передає “Укрінформ”.

У програмі ведуча пояснює, що Крим було анексовано Росією у 2014 році, відзначаючи, що це був “російськомовний регіон України”.

При цьому Крим на оприлюднених телеканалом картах з’являється тричі у різних варіантах, але у жодній презентації не показана беззастережна, згідно з міжнародним правом і міжнародно визнаними кордонами, приналежність півострова Україні.

На одній інфографіці карта України представлена без Криму.

На іншій півострів показаний як заштрихований, тобто як анексована, спірна територія.

У третьому варіанті Крим виділений червоним як військова база РФ.

Посольство України у Франції вважає, що французький телеканал ARTE свідомо виправдовує анексію АР Крим Росією. І це вже не вперше показує Крим як територію РФ.

“За минулі роки ми кілька разів наголошували дирекції франко-німецького каналу ARTE про випадки некоректного відображення у їх сюжетах тимчасово окупованого Криму як російської території. Вочевидь мова йде про свідому позицію каналу: виправдовувати анексію всупереч міжнародному праву”, – заявили у посольстві  у вівторок, 29 вересня.

Українські дипломати вкотре звернулися до телеканалу з вимогою пояснити позицію і вжити заходів щодо виправлення свого контенту.

Читайте також:
Іспанська телерадіокомпанія опублікувала карту з “російським” Кримом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.