“Проходила в кримінальній справі як підозрювана”: військова 28 омбр вчинила самогубство

 

У 28-ій окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу повідомили про самогубство старшого солдата Тетяни Варави.
Ймовірною причиною самогубства називають кримінальне провадження, де військова проходила як підозрювана.

Про це йдеться в офіційній заяві командування військової частини, яку оприлюднили в понеділок, 28 вересня.

“Висловлюємо щирі співчуття родині старшого солдата Варави Тетяни Миколаївни, яка трагічно загинула 26 вересня 2020 року. Судмедекспертизою встановлена причина загибелі: навмисне самоушкодження шляхом стрибка з висоти”, – йдеться в повідомленні.

Можливою причиною самогубства у пресслужбі бригади називають кримінальне провадження за попереднім місцем роботи у ПАТ “Ощадбанк”.

Йдеться про статті Кримінального кодексу України:

  • ст. 190 ч. 4;
  • ст. 358 ч.ч. 3,4;
  • ст. 362 ч.3;
  • ст. 200 ч.2.

Зазначається, що в ході розслідування 09.04.2020 старшого солдата Вараву було перекваліфіковано зі статусу свідка в статус підозрюваної.

“Наразі стосовно загибелі військовослужбовця поліцією, військовою прокуратурою та військовою службою правопорядку проводяться слідчі дії. Був проведений допит свідків та оглянуто місце події”, – додали в пресцентрі 28 омбр.

Як повідомили в “Жіночому ветеранському русі”, Варава загинула 26 вересня при падінні з вікна четвертого поверху гуртожитку в Одеській області.
У військовій частині працювала фінансисткою.

Читайте також:
Строковик 95-ї бригади ДШВ покінчив життя самогубством

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна