Із ДР Конго повернулися українські миротворці 11-ї ротації

 

Ввечері в неділю, 27 вересня, в Україну повернулися 82 миротворці 18-го окремого вертолітного загону, що виконували завдання у складі миротворчого контингенту ООН з підтримки миру та стабілізації в Демократичній Республіці Конго.

Одинадцята ротація вертолітного загону перебувала у цій африканській країні протягом десяти місяців, повідомляє пресслужба Сухопутних військ Збройних сил України.

Тепер військовослужбовці перебуватимуть на карантині протягом трьох тижнів, опісля роз’їдуться до своїх військових частин.

Українські миротворці 18-го окремого вертолітного загону в аеропорту Львова. 27 вересня 2020 року. Фото: Facebook/UkrainianLandForces

Раніше, 26 вересня, зі Львова в ДР Конго вилетіли 250 українських миротворців – 12 ротація. У всіх військовослужбовців цієї ротації національного контингенту є досвід участі в АТО та ООС.

Нагадаємо, нещодавно українські миротворці у ДР Конго отримали нові вертольоти Мі-8.

Як відомо, 18-й окремий вертолітний загін Збройних сил України виконує завдання у складі Місії ООН у Демократичній Республіці Конго з 1 грудня 2012 року. У зв’язку з нестабільною ситуацією в країні українські льотчики та особовий склад несуть бойове чергування на аеродромах, здійснюють пошуково-рятувальні операції, розвідку та спостереження, забезпечують перевезення вантажів, а також супроводжують вертольоти місії ООН.

Читайте також:
Питання миротворців для Донбасу відкладене, готується пакет законів на перехідний період, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна