Полковник армії США похвалив ЗСУ під час навчань Rapid Trident-2020

 

Cпівкерівник українсько-американських командно-штабних навчань Rapid Trident-2020 з американської сторони полковник Майкл Хансон відзначив відпрацювання підрозділів Збройних сил України в ході маневрів.

Про це він заявив, підбиваючи підсумки навчань під час пресконференції в четвер, 24 вересня.

Хансон наголосив, що концепція цьогорічного навчання базувалась на відпрацюванні українськими армійськими підрозділами питань відбиття збройного нападу недружніх країн, відновлення суверенітету і контролю над державним кордоном.

Усі учасники навчання працювали в дусі тісного партнерства заради збереження миру та безпеки.

“Хочу підкреслити, що є вже усталені доктрини та стандарти, які визначені для Збройних сил України та інших військових формувань, відповідно до яких проводиться оцінка дій підрозділів. Варто сказати, що під час плануючих конференцій ми разом з нашими партнерами погодили ті керівні документи, які будуть використовуватись для сил та засобів, що залучаються до навчання. Також хочу зазначити, що представники ЗСУ та інших військових формувань зробили все найкраще для того, щоби досягнути цих високих стандартів. Вони досягнули високих результатів і проявили себе як хороша команда. Це найкраще навчання, у яких я брав участь“, – сказав Майкл Хансон, якого цитує пресслужба навчань Rapid Trident.

Тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Олександр Голоднюк зазначив, що ці навчання – важливі в контексті взаємодії як з іншими військовими формуваннями України, так і з підрозділами іноземних держав.

“Відпрацьовувались питання, які будуть практично застосовуватись в ході виконання завдань в операції Об’єднаних сил. Стосовно підсумків – ви чули відгук наших іноземних партнерів, які високо оцінили готовність наших підрозділів”, – наголосив генерал-майор Олександр Голоднюк.

Нагадаємо, цьогоріч у навчаннях беруть участь рекордні 4000 тисячі військових із 9 країн. Окрім військових ЗС України та США, до участі у навчаннях залучені представники Польщі, Литви, Канади, Німеччини, Румунії, Великої Британії та Данії.

25 вересня на Львівщині офіційно завершились українсько-американські командно-штабні навчання Rapid Trident-2020.

Читайте також:
Зеленський на Львівщині відкрив військові навчання Rapid Trident-2020. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна