Новий КПВВ у Щасті відкриють 10 листопада: як триває робота. ФОТО

 

У місті Щастя Новоайдарського району Луганської області тривають роботи з облаштування нового контрольного пункту в’їзду-виїзду на межі з непідконтрольною територією ОРЛО. Відкриття КПВВ “Щастя” заплановане на 10 листопада 2020 року.

Про це повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил 24 вересня.

“В місті Щастя, що на Луганщині, триває розбудова додаткового пункту пропуску через лінію розмежування сторін. Рішення про будівництво нового КПВВ було прийнято під час зустрічі Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.
Спорудження додаткового пункту пропуску здійснюється у два етапи. Спершу облаштовується пішохідне сполучення, потім – автомобільне”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що до будівництва КПВВ залучено особовий склад Збройних сил України, Державної прикордонної служби, а також представників військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей, робітників Попаснянського районного водоканалу та регіональної служби автомобільних доріг.

Наразі триває розбудова дорожньої мережі та ремонт мосту через річку Сіверський Донець. Уже розчищено майданчик для розгортання сервісної зони. Крім того, на відведену ділянку доставлені і встановлені три мобільних житлових модулі.

“Варто зауважити, що допомогу в спорудженні КПВВ запропонували і різноманітні міжнародні гуманітарні організації. За їхньої підтримки на новому пункті пропуску будуть облаштовані санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адміністративних послуг, пункт обігріву та намети для відпочинку осіб, які перетинають КПВВ”, – зазначили в штабі.

Очікувана пропускна спроможність нового пункту в’їзду-виїзду становитиме 10-15 тисяч осіб та 3-5 тисяч транспортних засобів за добу.

Фотогалерея (пресцентр штабу ОС):

новий КПВВ Щастя - будівництво _1 новий КПВВ Щастя - будівництво _4 новий КПВВ Щастя - будівництво _3 новий КПВВ Щастя - будівництво _5 новий КПВВ Щастя - будівництво _2 новий КПВВ Щастя - будівництво _7
<
>

Станом на сьогодні у районі проведення операції Об’єднаних сил щоденно функціонує КПВВ “Станиця Луганська” (єдиний КПВВ в Луганській області), двічі на тиждень – КПВВ “Новотроїцьке”. Решта пунктів пропуску, а це “Золоте”, “Мар’їнка”, “Гнутове” та “Майорське”, не функціонують з вини російсько-окупаційних військ, зауважили в пресцентрі штабу ОС.

Читайте також:
Нові КПВВ в Щасті та Золотому відкриють протягом чотирьох місяців, – штаб

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна