Денисова назвала число українців, яких тримають в полоні ОРДЛО, РФ та Криму

 

112 українців незаконно утримуються в місцях позбавлення волі на території РФ та незаконно анексованого Криму, ще 235 українських громадян перебувають у полоні ОРДЛО.

Про це розповіла Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова під час зустрічі з радником посольства США в Україні Девідом Геренбеком у п’ятницю, 25 вересня.

“Наразі Російською Федерацією за політичними мотивами переслідується 134 громадянина України. 112 незаконно утримуються у місцях позбавлення волі на території РФ та тимчасово окупованого Криму. 235 наших співгромадян перебувають у полоні на території тимчасово окупованих Донецької і Луганської областей”, – зазначила Денисова на сторінці у фейсбуці.

За її словами, командою омбудсмена здійснюється системна робота, направлена на захист прав усіх бранців країни-агресора та їхнє найскоріше звільнення.

Читайте також:
Полон десантника Добринського в Криму: до обміну не готують, службове та досудове розслідування тривають

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна