ЄС має виставити конкретні умови для вступу України, – президент Словаччини

 

Словацька Республіка підтримує перспективу членства України в Європейському Союзі та виступає за формування країнами-членами перед Україною конкретної візії та умов приєднання до ЄС.

Про це заявила президент Словаччини Зузана Чапутова на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським за результатами переговорів у Братиславі в четвер, 24 вересня, повідомляє “Укрінформ“.

“Стосовно вступу України до Європейського Союзу і питання, що може зробити Словаччина на цьому напрямку, то, насамперед, це чітка позиція Словаччини, яку вона презентує перед усіма членами ЄС: мова йде про принцип, що кожна країна має право обрати, куди вона належатиме і куди їй прямувати. Ми будемо намагатися, щоб конкретні країни-члени Європейського Союзу встановили конкретні умови вступу України до Європейського Союзу. Дуже важливо, щоб Україна мала візію свого вступу до ЄС”, – заявила Чапутова.

Водночас глава словацької держави вказала на те, що перед вступом України до Євросоюзу потрібно провести усі необхідні реформи. За її словами, Словаччина може надати допомогу Україні в цьому питанні, “маючи досвід свого вступу до такої організації, як Євросоюз”.

Зузана Чапутова також вказала, що такий обмін досвідом може бути взаємно корисним, зокрема, з огляду на те, що обидві країни зараз борються з окремими спільними викликами, як, наприклад, реформа судової системи.

Читайте також:
Вступ України до ЄС підтримують майже 58% українців, до НАТО – 48%

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна